Automatiniai kelio užtvarai - šlagbaumai

Automatiniai kelio užtvarai - šlagbaumai

Gyvenvietėse, kvartaluose, daugiabučių ir įstaigų kiemuose bei įvažiavimuose į požeminius garažus populiariausias būdas transporto srautams suvaldyti yra automatiniai kelio užtvarai.

Pirmiausia pasirenkamas kelio užtvaro ilgis  Kelio užtvarai skirstomi pagal jų vamzdžio ilgį - nuo 3 iki 6m. Kelio užtvarų darbo intensyvumas per 24 val. yra nuo 4000 iki 6000 atidarymo-uždarymo ciklų, vamzdžio balansavimo spyruoklė paskaičiuota iki 5000000 ciklų. Pagal šiuos rodiklius galima vertinti jų kokybę ir darbo galimybes.

Kelio užtvarų valdymas galimas įvairiais būdais: mygtuku iš apsaugos posto, nuotolinio valdymo pulteliais, mobiliaisiais telefonais, automobilių numerių nuskaitymo kameromis ir kitais būdais.

Svarbiausia kelio užtvaro dalis - variklis.

Kelio užtvarai - tai puikus būdas kontroliuoti automobilių patekimą į uždaras teritorijas. Jų kainos yra didesnės negu kiemo vartų automatikos, bet atidarymo ir uždarymo greitis yra nuo 1,5 iki 6 sekundžių, priklausomai nuo užtvaro ilgio. Montuojant kelio užtvarą nereikalingos investicijos vartų gamybą.